20 keer bekeken

Private Joe Walker

 • zaterdag 31 oktober 2020 @ 01:37
  #1

  Private Joe Walker, links op de foto

  Elke oorlog kent zijn sjaggeraars die op vaak miraculeuze wijze toch aan schaarse handelswaar komen. Private Joe Walker (de hele serie gespeeld door James Beck) is met zijn 'duistere zaakjes' een doorn in het oog van de strenge Captain Mainwaring. Walker zou, gezien zijn jonge leeftijd, normaal gesproken moeten dienen in het 'echte' leger, maar de reden dat hij bij de Home Guard zit is omdat hij allergisch is voor corned beef!

  Gezien zijn positie is Walker populair bij de lokale bevolking, met name de dames die elke keer staan te springen om elastiek. Maar ook Mainwaring maakt zich zo nu en dan schuldig aan het bestellen van whisky. Walker is de vrolijke noot in menig aflevering met komische of sarcastische opmerkingen die zijn kapitein natuurlijk liever niet hoort. Hij heeft in meerdere afleveringen een romantische band met Edith Parish (gespeeld door Are You Being Served-ster Wendy Richard). Walker heeft als rasechte cockney maar weinig op met het leger of de discipline die daarmee gepaard gaat.

  In 1973 overleed James Beck als een van de jongere castleden. Om die reden werd het restant van radio-afleveringen ingesproken door andere acteurs (voornamelijk Larry Martyn) en werd hij uit de televisieserie geschreven.

  Gewijzigd op 2020-11-12 21:25:55