Private Charles Godfrey

Geplaatst op vrijdag 20 augustus 2021 @ 14:42 , 231 keer bekeken

Arnold Ridley als Charles Godfrey

Private Charles Godfrey is de hospik van de Home Guard van Walmington, maar wordt dit pas vanaf het derde seizoen als blijkt dat hij tijdens de vorige oorlog wegens principiële bezwaren weigerde te vechten. Als een van de oudste leden van de Home Guard (en het oudste castlid) heeft hij een tenger postuur, is niet al te snel en moet regelmatig naar het toilet. Hij woont samen met zijn zussen Cissy en Dolly in een pittoresk huis in Walmington. Vroeger werkte Godfrey als winkelbediende van de Army and Navy Store. Hij is vrijgezel, maar in de aflevering 'All is Safely Gathered in' blijkt dat hij nog steeds gevoelens heeft voor Mrs Prentice.

Godfrey is een van de trouwste leden van het peloton en vertrouwt volledig op Captain Mainwaring. In de aflevering 'Branded' komt naar boven dat hij gewetensbezwaren had in de Eerste Wereldoorlog. Hierdoor verliest hij het respect van Mainwaring en de rest van het peloton, totdat hij tijdens een legeroefening het leven redt van Mainwaring en zijn mede Home Guard-leden erachter komen dat hij tijdens de vorige oorlog wegens moed een hoge onderscheiding heeft gekregen. Godfrey slaat geen oefening van de Home Guard over, ondanks het feit dat hij vaak naar de wc moet en fysiek niet in staat is om aan alle activiteiten mee te doen. Meer dan eens moeten zijn mede Home Guard-leden hem dragen.

Hoe dan ook, Godfrey is een onmisbaar lid van de Home Guard, en wordt de gehele serie gespeeld door Arnold Ridley, die in de twee Wereldoorlogen heldhaftig had opgetreden en als schrijver bekend staat om zijn toneelstuk 'The Ghost Train'.

Tekst: Serpentor


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: